ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Ποικιλιακός Οίνος λευκός ξηρός
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Ασύρτικο 65%, Μαλαγουζιά 35%
Οινοποίηση:
Προζυμωτική εκχύλιση για 3 – 6 ώρες στους 14οC.
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 16οC.
Σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες.
Γευσιγνωσία:
Το χρώμα είναι απαλό, λευκοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες.
Η μύτη είναι σύνθετη με φρέσκους ανθικούς χαρακτήρες να υπερισχύουν. Ακολουθούν νότες φλούδας λεμονιού και αρώματα τροπικών φρούτων όπως αβοκάντο. Το στόμα χαρακτηρίζεται από πλήρη ισορροπία με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, αγγίγματα γιασεμιού και μέντας. Στην επίγευση, η οξύτητα οδηγεί τον ουρανίσκο σε ένα καθαρό επιμηκυμένο τελείωμα.
Πώμα: βιδωτό
Παλαίωση:
2 χρόνια
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Ποικιλιακός Οίνος ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Ασύρτικο 55%, Μοσχοφίλερο 45%
Οινοποίηση:
Προζυμωτική εκχύλιση για 48 ώρες στους 18οC για το Mοσχοφίλερο. Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 16οC για το Ασύρτικο. Ανάμειξη και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 17οC. Σύντομη παλαίωση πάνω στις φίνες οινολάσπες.
Γευσιγνωσία:
Tο χρώμα είναι λαμπερό, ανοιχτό κερασί με ροδαλές ανταύγειες. Η μύτη είναι ζωντανή, γεμάτη καθαρότητα με αρώματα ώριμων κερασιών και φραμπουάζ με νύξεις ανθέων και νότες ροδοπέταλου. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μεσαία προς υψηλή οξύτητα και μια ελαφρά αίσθηση πολύ ώριμων τανινών. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης μαζί με νύξεις γλυκού γρασιδιού και τσιχλόφουσκας. Η επίγευση έχει μεσαία διάρκεια και συνεχή εξέλιξη, οδηγώντας στην πολυπλοκότητα.
Πώμα: βιδωτό
Παλαίωση:
2 χρόνια
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Ποικιλιακός Οίνος ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Merlot 55%, Μαύρο Καλαβρυτινό 45%
Οινοποίηση:
Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23οC για 6 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση.
Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες.
Γευσιγνωσία:
Το χρώμα είναι φωτεινό βιολετί μεσαίας έντασης με ροδαλή απόχρωση. Η μύτη είναι ζωηρή και έντονη με αρώματα μαύρων κερασιών και βατόμουρων με νύξεις δαμάσκηνου, μενεξέ και αποξηραμένων βοτάνων. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μέτρια οξύτητα και μαλακές, στρογγυλές τανίνες – όλα σε αρμονία. Η επίγευση είναι μέτριας έντασης.
Πώμα: βιδωτό
Παλαίωση:
2-3 χρόνια
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Αφρώδης
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Μοσχοφίλερο 55%, Ασύρτικο 45%,
Οινοποίηση:
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Δεύτερη αλκoολική ζύμωση σε αυτόκλειστες δεξαμενές (methode charmat), κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες όπου ο αφρισμός παράγεται φυσικά.
Γευσιγνωσία:
Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Αρώματα εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδίου και νύξεις λευκόσαρκου ροδάκινου. Πλούσιος φυσικός αφρισμός, δροσερή οξύτητα και φρουτώδης επίγευση.
Παλαίωση: 2 χρόνια